Alla inlägg den 24 september 2007

Av Peter - 24 september 2007 20:40

Gråt inte

det är slut med det nu

Timmarna går

Vi är människor

Och om vi inte står ut med varann

så kan vi göra allting farligt

men herregud

vi gråter inte

vi sårar inte varann

si skapar inte ett helvete omkring oss

vi slåss för lyckan

och skönheten

Och timmarna går

och vi är människor

och gråt inte

bara inte det

bi måste bli värdiga

som siouxer

och verkligen inte ha

några samtal med nån jävla

kurator

och verkligen inte glömma bort

att alla dom där tårarna

är ett arv

från vad våra

förfäder aldrig fick


Take care

Peter

Av Peter - 24 september 2007 19:53

Mörkret har lagt sitt täcke över staden och gatlycktorna ser ut som eldflugor som bestämt sig för att trotsa hösten. Människorna på gatorna verkar inte bry sig om varken mörker eller eldflugor, än mindre om hösten.

Men när man står i burspråket och studerar världen så fästar man ofta blicken mycket längre bort i fjärran. För nästan alltid är det lysena från båtar på havet långt utför öns kust som jag tittar på när jag står där i burspråket med min kaffemugg. Värmen i lägenheten, ljusen från lampor och stearinljus känns nästan som en trygghet när man ser ut över det där mörka farliga svarta. Ibland får jag sånna här tankar och tycker om att skriva ner dom, så ikväll delar jag dom med er.


Take care

Peter

Av Peter - 24 september 2007 16:52

Dags för lite mat här, jag ställde er här på köksbordet och kaffemuggen brevid er. Hoppas det är ok. Köttet skall steka sakta och länge så jag tänkte att då kan jag skriva lite samtidigt. Känns som den här dagen går så otroligt snabbt, hinner ju nästan inte med. Fast alldeles för mycket kaffe har jag ju hunnit med. Har just gjort pommes från grunden av några fina potatisar och steker dom i olja. sen blir det en tomat och löksallad och vitlökssmör. Ja så nu vet ni vad jag skall äta idag, oj va intressant! hi hi...

Skall bara ta de lugnt ikväll och njuta av tystnaden i min mjuka soffa, antagligen lär det hamna nåt i bloggen medans jag ligger där. Det brukar ju ofta dyka upp en massa i huvudet när man lägger sig en stund så en del av det delar jag med er. Hoppas ni oxå har nåt trevligt på gång i köket till middag idag, berätta gärna för oss andra om era kullinariska äventyr där hemma i erat eget kök. Alltid roligt för en gammal krögare som mig att skriva och läsa lite om mat och sånt. Så...

Kom just på en grej. Kan vi inte öppna ett litet forum för sånt här hos mig?

vad säger ni om min idee? Kan det vara nåt? Inget pretantiöst, men jag kan skriva lite inlägg om mat då och då och så kan ni hänga på med kommentarer.

Först får ni ju skriva kommentarer och visa ert intresse om ni vill vara med.


Hälsningar från köket i Visby

Peter

Av Peter - 24 september 2007 15:25

Mia brakade ihop rejält efter besöket och landade nere på botten igen. Tappade all lust och ork, bara gråter och mår skit. Psykoterapeuten var riktigt hård och tuff mot henne och levererade jobbiga sanningar, tog upp saker som Mia antagligen förträngt helt. jag antar att jag själv hade varit lika slut efter en sån omgång. Jag hjälper henne och finns för henne idag men håller en viss distans för att skydda mig själv. insåg i helgen att jag måste tänka mer på mig själv och dottern för att inte må dåligt själv. Hur det än är så kommer min dotter alltid att gå före allt annat.

Just nu hoppas jag bara att mia skall klara dagen utan alkohol och utan att skada sig. Min dotter är ju hos sin mamma nu så då har jag lättare att prata med Mia. Jag är ganska tuff och hård mlot henne men man hjälper inte henne genom att bara hålla med och tycka synd om så jag är bara helt ärlig mot henne.


Take care

Peter

Av Peter - 24 september 2007 15:01

Jaga har många gånger blivit kallad häxa, på sätt och vis kanske jag hade blivit bränd på bål för några hundra år sedan. Jag är medial. jag brottades med mitt huvud, synerna och sakerna jag hörde i 30 år innan jag erkände för mig själv att jag är otroligt medial. vad anser ni om den här biten, tror ni på det mediala eller är ni helt säkra på att allt har naturliga förklaringar?

Efter 30 år av förnekelse så fick jag hjälp av ett medium och insåg vilken "gåva" jag hade. jag fick lära mig att hantera det och använda gåvan till nåt positivt. I dag jobbar jag själv som medium och hjälper dom som fastnat på halva vägen, hjälper dom över till andra sidan.

Jag hjälper människor som har massa saker som händer i hemmet, åker dit och "rensar" huset eller lägenheten åt dem. Hjälper även en del människor att få klara upp saker med sina nära som gått bort...

Jag är alltså ett medium, en medial människa som insett att jag fått min gåva för att det är meningen att jag skall hjälpa andra människor.


Take care

Peter

Av Peter - 24 september 2007 12:24

Jaha ja, vaknade ännu en gång och insåg att jag sovit för länge.

Mia har varit på psyk för tredje gången idag och äntligen släppte det, hon insåg att psykoterapeuten inte är en idiot utan har hjälp att ge henne, förstår henne. Visst, Mia är helt slut och söndergråten efter besöket men trots att det är ett helvete att prata om allt som hänt så hade hon en positivare syn på hjälpen efter besöket idag. men vi får se hur dagen blir nu när hon varit där...

Vi har ett underbart väder i Visby idag och de känns nästan som sommar. Jag skall vandra längs havet med hundarna och fylla på energin i kroppen, man måste ju passa på sånna här fina dagar. Jag återkommer under dagen och skriver en del här i bloggen precis som vanligt men nu får det bli ett avslappnande bad och kaffe. Hoppas ni har en riktigt härlig dag där ute i landet. Ta vara på ljuset nu innan vintern är här. Ta en dag och var lite egoistiska och tänk på er själva, ibland behövs det, är så lätt att glömma sig själv i vardagen.


Take care

Peter

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Vad fick dej att hitta hit till min blogg?
 En ren tillfällighet
 Genom en annan blogg
 från nån lista
 på annat sätt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
September 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards